Ovenschotel van witlof met zalmfilet

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2011
  • Ovenschotel van witlof met zalmfilet

    Ovenschotel van witlof met zalmfilet

    Ovenschotel van witlof met zalmfilet

  • Ovenschotel van witlof met zalmfilet

    Ovenschotel van witlof met zalmfilet

    Ovenschotel van witlof met zalmfilet

Wat was dat een lekkere combinatie!! En zo gemakkelijk te maken. Eerst de witlof roerbakken, dan de rauwe zalm erop en dan de aardappelpuree.De zalm is precies goed als de ovenschotel klaar is. Dus niet te droog. Mijn man heeft zeker 3x gezegd hoe lekker hij het vond en daar was ik het helemaal mee eens.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram witlof -
1 eetlepel zonnebloemolie -
peper, zout -
1/2 eetlepel milde mosterd -
eventueel nootmuskaat -
200 gram zalmfilet -
aardappelpuree:
gemaakt van plm. 600 gram kruimig kokende aardappelen, melk en een klontje boter -
paneermeel -
boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
grote koekenpan of wok

Voorbereiding

Voorbereiding
Verwijder de lelijke bladeren en de onderkant van de witlof.
Snij de witlof in smalle reepjes.
Snij de zalmfilet in blokjes.
Schil de aardappelen snij deze kleiner.
Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Stoom de gekookte aardappelen goed droog. Maak hiervan met een scheutje melk en een klontje boter een stevige puree. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor.
Verhit de olie in een koekenpan of wok.
Bak hierin de witlof op hoog vuur plm. 5 minuten. Maak de witlof op smaak met de mosterd, peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Doe de witlof onder in een vuurvaste schaal.
Verdeel hierover de blokjes rauwe zalm (zie foto!).
Verdeel de aardappelpuree hierover. Bestrooi met een laagje paneermeel en wat klontjes boter.
Zet de schaal plm. 10 minuten onder de ovengrill.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 13-02-2015

Erg lekker Petra, al had ik het nog iets aangepast want ik ben geen mosterd liefhebber. Ik had roomkaas met sweet chilisaus door de witlof gedaan. Dit voldeed nog beter aan onze smaak. En wat Ankie43 hieronder zegt geldt voor mij ook! Lieve groet Cecile

ankie43 avatar
ankie43 23-05-2013

Hallo Petra, al ik alle recepten van jou en Louise nog moet maken moet ik waarschijnlijk 110 worden. Heb dit ook weer meegenomen want ziet er erg lekker uit. Als het er van komt hoor je nog even van me. Bedankt en groet van Ankie

ArualB avatar
ArualB 23-05-2013

Lijkt me lekker hoor! Ik heb hem meegenomen, nu alleen onze jongens nog aan de witlof zien te krijgen. Bedankt!

Dorothetweel avatar
Dorothetweel 27-03-2011

Voor mijn gezin met twee pubers, heb ik dit gemaakt, wij volwassenen vonden het erg lekker, de pubers waren iets minder enthousiast

hermien_kg avatar
hermien_kg 30-01-2011

Lijkt me heerlijk en makkelijk. Ga ik gauw eens proberen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten