1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Walnoten-koffietaart zo lekker !!

Walnoten-koffietaart zo lekker !!

  • Frans, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2011

Ingrediënten 8 personen


4 eieren, gesplitst -
100 gram poedersuiker -
1 dikke eetlepel paneermeel -
1 eetlepel cacaopoeder -
1 eetlepel zeer fijn gemalen koffie (ik heb een zakje espressokoffie gebruik van Nescafé)-
175 gram gepelde walnoten (bewaar wat noten voor de garnering!)-
Crème:
100 gram mascarpone (ik heb zachte roomkaas van Lidl gebruikt (zonder kruiden natuurlijk!) -
100 gram poedersuiker -
2 eetlepels loeisterke koffie (ook van een zakje espressopoeder van Nescafé) Je kunt natuurlijk ook het espressopoeder zo in de crème roeren opm. fjbaktpannenkoeken, dan blijft de crème inderdaad iets dikker


Verder heb je nodig


Mixer -
springvorm van 20 cm. -
spatel -
schaal voor deeg -
bakpapier

Walnoten-koffietaart
Walnoten-koffietaart
Walnoten-koffietaart zo lekker !!
Walnoten-koffietaart zo lekker !!
Walnoten-koffietaart zo lekker !!
Walnoten-koffietaart zo lekker !!

Super lekkere taart die ik al een paar keer gemaakt heb. De taart is snel en gemakkelijk te maken. Echt een geweldig recept. In de taart zit geen bloem en geen boter. Dus met de calorieën valt het erg mee.
De taart is ook de volgende dag nog heel erg lekker. Zonder de glazuur (crème) kun je de taart invriezen.
Omdat de taart iets invalt bij het bakken heb ik de taart na het bakken omgedraaid (bodem naar boven). Zo krijg je een hele mooie gladde taart.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet een taartvorm van 20 cm in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eidooiers met de suiker glad.
Voeg paneermeel, cacaopoeder en koffie toe en meng alles door elkaar. Hak de walnoten grof in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en ga erover heen met een deegrol.
Voeg de noten toe aan het eimengsel.
Klop de eiwitten met brandschoon materiaal stijf (ik neem de mixerhaken en de schaal altijd even af met een stukje keukenrol met azijn, dan zijn de eiwitten zo stijf).
Spatel het eiwit voorzichtig door het notenmengsel (zie foto).(Niet roeren!)

Bereidingswijze

Verdeel er het mengsel in. Bak de taart 45 minuten in het midden van de oven en laat hem afkoelen.
Roer de mascarpone of roomkaas met de koffie en poedersuiker, tot een crème en smeer die over de taart.
Garneer de taart met wat overgebleven walnoten.

Serveertip

Zalig taartje bij koffie en thee.

Bron

Onno Kleijn, culinair journalist



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top