Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

  • Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

  • Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

  • Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

  • Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

  • Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

  • Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

    Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!)

Deel dit recept

Ingrediënten 18 recipe.people
1 of 2 blikjes grote croissants en dan afhankelijk van wat je wilt maken, o.a.:
zachte geitenkaas -
rode paprika -
zachte roomkaas -
zwarte olijventapenade -
gedroogde tomaten -
plakjes ham -
plakjes belegen kaas -
peper, zout -
eventueel wat oregano of tijm
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 308,18 kcal
Koolhydraten 26,99 g
Eiwitten 20,54 g
Vetten 28,70 g
Benodigdheden
bakplaat met bakpapier -
groot scherp mes

Voorbereiding

Haal de croissants uit het blikje.
Snij elk vel precies op de verticale lijn door. Je krijgt dan 3 vellen.Zorg er voor dat je de schuine perforatielijn wat dichtdrukt.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Nu kun je verschillende soorten croissants maken of als je liever wilt, één soort uit de hieronder genoemde:
Croissantrondjes met geitenkaas en paprika:
Besmeer de plak croissantdeeg met geitenkaas (niet te dik).
Snij de paprika in kleine blokjes en strooi dit over de geitenkaas. Bestrooi eventueel
nog met wat peper en zout.
Rol de plak op en snij deze in plm. 2 cm. dikke plakken.Leg deze plat op ede met bakpapier beklede bakplaat (zie foto).

Croissantrondjes met tapenade:
Smeer de plak in met roomkaas en verdeel daar de tapenade over. Rol op en volg dan dezelfde weg als hierboven beschreven.

Croissantrondjes met ham en kaas:
Leg eerst een dunne plak kaas op het deeg en dan de ham. Rol op en volg het recept.

Croissantrondjes met gedroogde tomaten:
Smeer het deeg in met geitenkaas of roomkaas. Snij of knip de tomaatjes in hele kleine stukjes.
Bestrooi de plak met wat oregano of tijm en peper en zout. Volg verder de eerdere instructies.
Bak de rondjes plm. 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Als je ze gaat invriezen zorg dan dat ze goed afgekoeld zijn!

Serveertip

Heerlijk bij de borrel.
Als je hapjes wilt invriezen en later eten, bak je de hapjes goudbruin. Zorg dat ze niet te donker worden. Af laten koelen. Ik doe ze dan in een grote diepvriesdoos en leg steeds bakpapier of folie tussen de lagen. Als je ze wilt eten je oven voorverwarmen op 200 graden. Hapjes plm. 7 minuten bakken. En dan...smullen!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten