Heerlijke griekse kipfilet uit de oven
- Grieks, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 30-01-2011
SUPER GEMAKKELIJK en heel lekker! Zonder vooraf te bakken gaat de kipfilet met de overige ingrediënten in de oven. (Helaas vergeten een foto te maken toen de kip gebakken was, maar de smaak was verrukkelijk!) Foto komt t.z.t.
Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet -1 ui -
2 teentjes knoflook -
2 eetlepels olijfolie -
1 blikje gepelde tomaten -
zout, peper -
1 theelepel suiker -
1 eetlepel (balsamico)azijn
± 10 zwarte olijven -
100 gram feta kaas in blokjes -
peper, zout -
1/2 eetlepel oregano of tijm
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 279,40 kcal |
Koolhydraten | 7,98 g |
Eiwitten | 28,52 g |
Vetten | 14,46 g |
Benodigdheden
ovenschaalVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de kipfilet in smalle repen of stukjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe de gepelde tomaten in een zeef en laat ze wat uitlekken.
Snij de tomaten in kleine stukken.
Ontpit de olijven en snij ze in kleine stukjes of plakjes. Snij de feta in kleine blokjes.
Bereidingswijze
Roer de tomaten,ui- en knoflooksnippers door elkaar.
Roer de olie, azijn, suiker en olijven erdoor. Maak op smaak met zout, peper en oregano.
Roer de reepjes kipfilet goed door de saus.
Doe alles in een vuurvaste schaal en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
Na 20 - 25 minuten is je kip heerlijk zacht en gaar (als je dikke stukken gebruikt duurt het natuurlijk iets langer. Altijd even proberen!)
Voeg plm. 5 minuten voor het einde van de baktijd de blokjes feta toe en laat deze even meebakken.
Serveertip
Lekker met pasta of rijst en een salade.
Laatste reacties
Klinkt lekker Petra, ik neem je gerecht mee. gr Carin
Deze bewaar ik ook Petra. Lekker en snel. Meestal gaar ik kipfilet even voor want dan is de baktijd korter. Zeker als het dikke zijn. Grt. Alex.
Gisteren voor het eerst gemaakt, zeker voor herhaling vatbaar maar dan zonder suiker.
Gisteren gemaakt en het was echt super lekker! Iets andere verhoudingen gebruikt (twee keer zoveel tomaat en ui) en ik had geen zwarte olijven in huis, dus heb ik groene gebruikt. Maar dit recept is dus een aanrader.
hoi petra , gisteren gemaakt, heb alleen de olijven weggelaten, peter en ik lusten ze beiden niet. lekker receptje hoor, we hebben er lekker bruin gebakken krieltjes bij gegeten. groetjes ruth
Hoi Petra, ik las jouw gerecht en heb daar een beetje een twist aangegeven. probeer het ook eens met een theelepel kaneel en lekkere zeebanket. Wat tagiatelli erbij heerlijk. Nog bedankt voor het lekkere gerecht. Groetjes Daan
Neem hem ook vast mee. Groet Laura
hoi Petra goedemiddag heb het recept ook even meegepikt ..ditdoet de zon ruiken he ? hahhaaha maken we de oogjes nog maar eff toe als we het proeven en wanen ons op een grieks eiland . ga het zeker proberen klijkt me lekker ..
hoi petra, ik las dit heerlijke recept en heb het onmiddelijk geprint en ga het snel maken. eigenlijk voordat ik naar de naam van de recepten schrijfsters had gekeken wist ik eigenlijk zelf meteen dat het eigenlijk van jou moest zijn, altijd heerlijke recepten. vast bedankt en uiteraard laat ik het weten als ik het gemaakt heb(en gegeten natuurlijk). liefs Ruth
Ik heb gister dit recept gemaakt, hartstikke lekker! Ook mijn dochter van 16 maanden heeft ervan gesmuld! Dank voor het recept!