Spaanse kipstoofschotel

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2011
  • Spaanse kipstoofschotel

    Spaanse kipstoofschotel

    Spaanse kipstoofschotel

  • Spaanse kipstoofschotel

    Spaanse kipstoofschotel

    Spaanse kipstoofschotel

Na een meetkundeproject in mijn klas met kikkererwten hield ik met een hele schaal geweekte exemplaren over. Tja, en toen? Eerst de erwten maar koken en de volgende dag iets lekkers ontwerpen. Na veel recepten gelezen te hebben is het uiteindelijk deze kipstoofschotel geworden. Licht pittig en niet vet. Het houdt het midden tussen een gevulde maaltijdsoep en een stoofschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 300 gram biologische scharrelkipfilet in blokjes
  • 100 gram chorizo in blokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 4 geperste tenen knoflook
  • 2 el olie
  • 120 ml gevogeltefond ( of kippenbouillon van een blokje)
  • 3 el sherry
  • 100 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • ½ tl scherpe paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm ( of 2 takjes verse)
  • peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal met deksel of pan met deksel die de oven in kan

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden ( hetelucht 160)

Bereidingswijze

Bak de kipblokjes in de helft van de olie lichtbruin en schep ze in je ovenschaal. Bak in de rest van de olie de chorizo, ui,paprikapoeder, knoflook, paprika en voeg als dit licht begint te bruinen tot slot de gevogeltefond toe. Roer goed door en schep het mengsel ook in de ovenschaal. Voeg daarbij de wijn, sherry, tijm, tomatenblokjes, het laurierblaadje en de kikkererwten. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Schep alles voorzichtig door elkaar, sluit je schaal en zet het geheel 30 minuten in de oven.

Serveertip

Geef er heerlijk knapperig Turks brood of stokbrood bij om in de saus te dopen.

Laatste reacties

ien_3 avatar
ien_3 14-04-2011

neem het recept ook mee,, zal het zondag maken

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 13-04-2011

Vanavond gegeten, ik heb wel veel minder vocht gebruikt en geen rode wijn maar iets meer sherry. Erg lekker.

margo10 avatar
margo10 12-04-2011

Lijkt me een heerlijk recept. Ik neem ``m mee en laat je weten wat ik ervan vind als ik het gemaakt heb.

Helma9 avatar
Helma9 10-04-2011

We hebben dit gerecht vandaag klaargemaakt en het was echt heerlijk maar ik moest er wel aan wennen dat het zo dun bleef. We hebben lekker zitten soppen met de stokbrood en dat had ook weer iets heel gezelligs. Bedankt!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten