Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. BietenMousse

BietenMousse

Door: mar72

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2011

Ingrediënten 2 personen


250 gr gekookte rode biet
150 ml slagroom
wijnazijn met een paar (verse) frambozen ( frambozenazijn kan ook!)
1 tl chilikruiden
paar druppels zoetstof
peper en zout, naar smaak
Rode besjes
tuinkers



Koud bieten bijgerecht! En net even wat anders!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de bietjes tot mousse. Sla de slagroom stijf en spatel deze door de mousse. Voeg de wijnazijn en kruiden toe en breng de mousse op smaak met wat zoetstof, zout en peper. De mousse zelf blijft een beetje "flauw", en wordt versterkt met een schaaltje rode bessen, en tuinkers

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top