Pindagehaktballetjes met bami en satésaus

  • Indonesisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2011
  • Pindagehaktballetjes met bami en satésaus

    Pindagehaktballetjes met bami en satésaus

    Pindagehaktballetjes met bami en satésaus

ZOOOOOOO LEKKKERRRR. zoooo snel klaar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


    • 3 el pinda`s
    • 1 sjalotje
    • 500 g hoh-gehakt
    • 2 el ketjap manis
    • 1 ei
    • 3 el paneermeel
    • 2 el olie
    • 1 pak Chinese eiermie (250 g, Conimex)
    • 1 bamigroentepakket (400 g)
    • 1 bakje boemboe voor bami goreng (100 g, Conimex)
    • ½ pot satésaus zoet (à 315 g, Gouda`s Glorie)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of wok of braadpan; kom; pannetje

Bereidingswijze


    Hak de pinda`s fijn. Snipper het sjalotje. Meng het gehakt met ketjap, pinda`s, sjalot, ei en paneermeel door elkaar en vorm er 20 gehaktballetjes van. Bak deze in de olie in ca. 10 min. goudbruin.
    Kook de mie in ruim kokend water in ca. 5 min. beetgaar.
    Roerbak de bamigroenten ca. 2 min. met de gehaktballetjes mee, voeg 50 ml water en de boemboe toe. Schep de gehaktballetjes met groenten en boemboe door de mie. Verwarm de satésauspasta met 150 ml water tot satésaus. Serveer samen.

Bron

super de boer

Serveertip

heerlijk met een koud biertje

Laatste reacties

KittySuijkerbuijk avatar
KittySuijkerbuijk 02-02-2011

Hey Ruth, Ziet er heerlijk uit. Tegenwoordig erg weinig tijd om uitgebreid te koken dus dit komt goed uit. Dank je wel! Groetjes, Kitty

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten