Noten-vruchtenbonbons met sinaasappellikeur

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-01-2011
  • Noten-vruchtenbonbons met sinaasappellikeur

    Noten-vruchtenbonbons met sinaasappellikeur

    Noten-vruchtenbonbons met sinaasappellikeur

Deze rijke bonbons van geroosterde noten en gedroogde vruchten geven een luxe touch aan elk kaasplankje.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Voorbereiding

De bonbons moeten een paar uur opstijven in de koelkast, dus begin op tijd.

Bereidingswijze

Rooster de helft van de pistachenoten met de rest van de noten 10 minuten lang in een voorverwarmde oven, op 175 graden. Hak ze daarna grof in een keukenmachine.

Hak ook het fruit in stukjes en voeg samen met de likeur toe aan de noten. Laat de keukenmachine draaien tot je een soort grove pasta hebt.

Meng de pasta met de achtergehouden pistachenoten en rol tussen twee vellen plastic uit. Vorm, met behulp van je handen of bijv. een lepel een rechthoek van ong. 2 cm dik. Zorg ervoor dat de massa tijdens het vormen goed in elkaar wordt gedrongen, zodat de bonbons later niet uit elkaar vallen.

Ik heb zelf overigens wat meer likeur gebruikt (na het vormen eroverheen gekwast). Nog steeds was het maar een vage hint, dus wees niet al te voorzichtig.

Bron

Mini-Delicious, gratis uitgave nov. 2010

Serveertip

Laat circa 4 uur opstijven in de koelkast en snijd in vierkantjes. Serveer bij een kaasplankje met bijv. pittige blauwaderkaas en overjarige kaas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

YvonneV71 avatar
YvonneV71 25-12-2011

Hoi, dit was precies wat ik zocht bij mijn kaasplankje. Ik heb alleen ip de sinaasappellkeur, PX (Pedro Ximenez) gebruikt. Een klein laagje ingekookt en warm toegevoegd aan de pasta. Alle geuren en smaken komen dan vrij. En uiteraard serveren we die overheerlijke PX bij het kaasplankje van Blue Stilton, Ubriaco, Manchego en Reypener (2 jaar).Vanavond smullen! Merry X-mas FJ!

professoroud avatar
professoroud 29-01-2011

Hallo FJ, Lijkt me heerlijk en wat een enig idee om dit bij een kaasplankje te serveren. Bedankt, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten