1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Vissoep (Chorba)

Vissoep (Chorba)

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2011

Ingrediënten 6 personen


 1 zak zeevruchten diepvries
 1 zak pangafilet diepvries
 2 uien
 Bosje peterselie
 Bosje koriander
 Blik tomaten ontveld
 2 visbouillonblokjes
 Handje vermicelli
 Beetje komijn
 Beetje gember
 Beetje zwarte peper
 Beetje Paprikapoeder
 Saffraan
 Olijfolie
 Bloem (om te binden)


Verder heb je nodig


Keukenmachine
Grote pan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de pangafilet in kleine stukjes. Snijd de zeevruchten klein.
Doe de uien en de peterselie in de keukenmachine en maal het fijn. Voeg de tomaten toe en maal alles tot een egale substantie.
Doe wat olijfolie in de pan en voeg, als de olie heet is, het tomaten mengsel toe. Voeg hier de zeevruchten bij en de kruiden (naar smaak)
Voeg een beetje zout toe en de saffraan. Voeg 1 bouillonblokje toe en laat dit mengsel even zachtjes pruttelen. Voeg dan water toe totdat het mengsel helemaal onder staat. Voeg de pangafilet toe en laat alles ± 30 minuten zachtjes pruttelen. Maak met de bloem en wat water een papje. Voeg hiervan een beetje toe om de soep te binden. Nu gaan we aan de smaak werken. Proef en beslis zelf of je nog bouillon of tomaten wilt toevoegen. Voeg de vermicelli toe en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Vlak voor het opdienen voeg je wat fijngesneden koriander toe.

Eet smakelijk.

Bron

Kookgroep OBS de Poolster



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top