Worteltaart met banaan

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2011
  • Worteltaart met banaan

    Worteltaart met banaan

    Worteltaart met banaan

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
4 eieren;
200 g lichtbruine basterdsuiker (zak 500 g);
200 ml zonnebloemolie;
250 g zelfrijzend bakmeel;
2 tl kaneelpoeder;
1/2 zakje bakpoeder (a 8 g);
300 g winterpeen (zak 1 kg), fijngeraspt;
2 bananen, fijngeprakt;
1 bakje walnoten (60 g), gehakt;
25 g boter, op kamertemperatuur;
200 g poedersuiker;
3 el roomkaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (Ø 24 cm), ingevet.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de eieren, de basterdsuiker en een mespunt zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor. 2. Zeef het bakmeel, het kaneelpoeder en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar. 3. Voeg de wortels, de bananen en de walnoten toe. Doe het mengsel in de springvorm. Bak ca. 50 min. in de oven. Laat afkoelen. 4. Doe de boter, de poedersuiker en de roomkaas in een kom en meng met een vork tot glazuur. Verdeel met de bolle kant van een lepel over de worteltaart.

Bron

Allerhande 9 2010

Serveertip

Energie 465 kcal- Eiwit 6 g- Vet 25 g- Koolhydraten 53 g (per eenpersoonsportie)

Laatste reacties

nasilemak avatar
nasilemak 12-11-2019

Ik heb dit recept jaren geleden al hier vandaan uitgeprint. Ik doe er wat versgemalen kardemom bij en heel veel creme van 2 pakjes Philadelphia, half pakje roomboter en poedersuiker naar smaak. Altijd een groot succes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten