1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Door: sammys

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr zuurkool
1 kopje sinasappelsap
1 pakje ovenaardappel puree
500 gr rundergehakt
appel/perzikcompote, 2 kleine potjes
sambal
peper
zout


Verder heb je nodig


Ovenschotel
handgarde of mixer


Zuurkool als ovenschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de zuurkool ongeveer een kwartiertje in de sinasappelsap
Mix de rundergehakt met de sambal, zout en peper (naar eigen smaak) en bak dit in een koekepan tot geruld gehakt.
Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar.
Zet de ovenschotel klaar en maak een eerste laag met de gekookte zuurkool.
Maak een 2e laag met de appel/perzikencompote.
Maak daar weer een laag op met het gehakt en als laatste komt de aardappelpuree er bovenop.
Zet daarna de schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Na 30 minuten is je zuurkoolschotel klaar voor serveren.

Serveertip

Gewoon lekker uit de ovenschaal zo op je bord.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammys
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top