1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. KIP MET CHANNA DHAL

KIP MET CHANNA DHAL

Door: vincentius1

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2011

Ingrediënten 6 personen


225 g kikkererwten of gele spliterwten
1 kg kip
2 el olie
2,5 cm verse geraspte gemberwortel
3-4 teentjes knoflook, geperst
1 verse groene peper, fijngehakt

4,3 dl warm water
¼ tl zout of naar smaak
45 g ghee (geklaarde boter) of ongezouten boter
1 grote ui, in dunne ringen gesneden
2 el gehakte korianderblaadjes
1 middelgrote rijpe tomaat, in plakjes


KIP MET CHANNA DHAL
KIP MET CHANNA DHAL

Goed in een koolhydraat arm dieet Lage Glyceanische Lading

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pasta:
0,6 dl water
1 el gemalen koriander
1 el gemalen kurkuma
1/2 cl cayennepeper of chilipoeder
1/2 tI vers gemalen zwarte peper
1 tl gemalen kaneel
1/2 tI gemalen nootmuskaat

Bereidingswijze

Was de erwten en laat ze twee uur in ruim koud water wellen. Giet ze daarna goed af. Snijd de kip; in stukken, was ze en dep ze droog
Verhit de olie op een laag vuur in een pan met een dikke bodem en fruit knoflook, gember en groene peper gedurende 1 minuut. Voeg de pasta toe en bak die al roerende 2 tot 3 minuten mee. Voeg de stukken kip toe, zet het vuur wat hoger en bak de kip 3 tot 4 minuten.
Voeg de kikkererwten of spliterwten toe en bak die al roerend een minuut of 4 mee. Voeg het zout en het water toe. Breng het geheel aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de kip 35 tot 40 minuten sudderen, tot de kip en de erwten gaar zijn.
Verhit ondertussen in een andere pan de ghee op een matig vuur en bak hierin de uien goudbruin.
Voeg de uien samen met de boter toe aan de kip. Voeg de helft van de korianderblaadjes toe en roer alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan

Serveertip

Doe alles in een schaal en garneer met de tomaat en de overgebleven korianderblaadjes.

Bron

Aangepast op smaak en in verband met lage Glyceamische Index



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top