Dahl met linzen
- Indiaas, Vegetarisch
- 30-60 min.
Pikant Indiaas gerecht te combineren met kip of lam. Goed te gebruiken in een Laag Glyceamisch dieet (Koolhydraat arm)
Ingrediënten 4 personen
½ tl koriander zaad (10 stuks)1 tl gemalen rode peper (pittigheid naar wens; meer of minder)
¼ (of minder) tl kurkuma
1 tl fenegriek
¼ tl komijnzaad
2 grote knoflook tenen
1 el komijnpoeder
½ el korianderpoeder
(1 el pasta masala)
1 bosje verse koriander
1 ui
1 blikje tomatenpuree
zout
100 gr Gekookte Linzen
200 gr Gekookte Kekererwten
2 fijn gesneden uien
1 el olie
Voorbereiding
Vijzel korianderzaad en fenegriek tot poeder. Voeg komijnzaad toe en vijzel dit mee. Vervolgens de knoflook en alle andere kruiden behalve de verse koriander
Blend de koriander met de ui en voeg de kruidenpasta en tomatenpuree eraan toe. Breng op smaak met zout
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en zet de uien aan. Voeg de kruidenpasta toe met wat water. Laat 3 minuten door pruttelen en voeg dan de linzen en kekererwten toe om warm te worden.
Bron
Aangepast op smaak en in verband met lage Glyceamische Index