Dahl met linzen

  • Indiaas, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Dahl met linzen

    Dahl met linzen

    Dahl met linzen

Pikant Indiaas gerecht te combineren met kip of lam. Goed te gebruiken in een Laag Glyceamisch dieet (Koolhydraat arm)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
½ tl koriander zaad (10 stuks)
1 tl gemalen rode peper (pittigheid naar wens; meer of minder)
¼ (of minder) tl kurkuma
1 tl fenegriek
¼ tl komijnzaad
2 grote knoflook tenen
1 el komijnpoeder
½ el korianderpoeder
(1 el pasta masala)
1 bosje verse koriander
1 ui
1 blikje tomatenpuree
zout

100 gr Gekookte Linzen
200 gr Gekookte Kekererwten
2 fijn gesneden uien
1 el olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vijzel korianderzaad en fenegriek tot poeder. Voeg komijnzaad toe en vijzel dit mee. Vervolgens de knoflook en alle andere kruiden behalve de verse koriander

Blend de koriander met de ui en voeg de kruidenpasta en tomatenpuree eraan toe. Breng op smaak met zout

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en zet de uien aan. Voeg de kruidenpasta toe met wat water. Laat 3 minuten door pruttelen en voeg dan de linzen en kekererwten toe om warm te worden.

Bron

Aangepast op smaak en in verband met lage Glyceamische Index

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vincentius1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten