1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Dahl met linzen

Dahl met linzen

  • Indiaas, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2011

Ingrediënten 4 personen


½ tl koriander zaad (10 stuks)
1 tl gemalen rode peper (pittigheid naar wens; meer of minder)
¼ (of minder) tl kurkuma
1 tl fenegriek
¼ tl komijnzaad
2 grote knoflook tenen
1 el komijnpoeder
½ el korianderpoeder
(1 el pasta masala)
1 bosje verse koriander
1 ui
1 blikje tomatenpuree
zout

100 gr Gekookte Linzen
200 gr Gekookte Kekererwten
2 fijn gesneden uien
1 el olie


Dahl met linzen
Dahl met linzen

Pikant Indiaas gerecht te combineren met kip of lam. Goed te gebruiken in een Laag Glyceamisch dieet (Koolhydraat arm)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vijzel korianderzaad en fenegriek tot poeder. Voeg komijnzaad toe en vijzel dit mee. Vervolgens de knoflook en alle andere kruiden behalve de verse koriander

Blend de koriander met de ui en voeg de kruidenpasta en tomatenpuree eraan toe. Breng op smaak met zout

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en zet de uien aan. Voeg de kruidenpasta toe met wat water. Laat 3 minuten door pruttelen en voeg dan de linzen en kekererwten toe om warm te worden.

Bron

Aangepast op smaak en in verband met lage Glyceamische Index



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top