1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Briwat

Briwat

  • Arabisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2011

Ingrediënten 10 personen


• Grote klomp feta kaas
• 3 eidooiers voor de mix
• 2eidooiers om het deeg te plakken
• Honing
• Baklava deeg (te koop bij de toko)
• Zonnebloemolie om te frituren



Briwat met thee
Briwat met thee
Briwat met thee
Briwat met thee
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix de feta met de eidooiers tot je een mooi glad mengsel hebt.
Snijd het baklava deeg in stukjes van ± 10 cm breed.
Kluts 2 eidooiers
Neem 1 velltje van het baklava deeg. Doe er een bolletje feta in. Rol het helemaal op in driehoekvorm. Het eindstukje insmeren met eigeel en vastplakken. Frituur de envelopjes in de hete zonnebloemolie. Verwarm de honing zodat deze zacht wordt. Smeer alle driehoekjes in met de honing.

Eet smakelijk.

Serveertip

Heerlijk met een kopje mint thee

Bron

Kookgroep OBS de Poolster



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top