Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden

  • Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-01-2011
  • Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden

    Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden

    Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden

Een van mijn favoriete basisgerechten: zo simpel maar zo lekker, bijvoorbeeld als bijgerecht bij gebraden lamsvlees of kip, of als basis voor een lekkere salade.

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 100 gram zachte geitenkaas (feta kan ook prima)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden (of verse, heel fijn gesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grilpan, kwastje

Voorbereiding

Snijd de aubergine in schijfjes van ongeveer een halve cm (liever iets dikker dan dunner). Meng de olijfolie in een kommetje met de kruiden en een beetje zout. Pers er het teentje knoflook uit en roer door de olie.

Bereidingswijze

Verhit een grilpan - goed heet laten worden. Leg de plakjes aubergine erop en kwast dan de bovenkant in met de gekruide olijfolie. Beweeg de plakjes niet, zodat je mooie grilstrepen krijgt.

Als de aubergine bijna gaar is er en er mooie strepen op de onderkant staan, 1 keer omdraaien en ook die kant even grillen. Niet te lang, want dan verbranden de kruiden.

Leg ze op een schaaltje en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi royaal met versgemalen peper.

Serveertip

Garneer met wat munt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jaani avatar
jaani 12-02-2011

Hallo, Heb je recept gister gemaakt. Ik bakte de aubergines altijd en besmeerde ze daarna met wat olie en knoflook. Dit is veel lekkerder zo gegrild. De feta erop maakt het helemaal af. Heerlijk was het hoor. Ik had er ook lekker een stukje lamsbout bij.Bedankt voor deze heerlijke tip. Groeten, Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten