1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden

Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden

  • , Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-01-2011

Ingrediënten



  • 1 aubergine
  • 100 gram zachte geitenkaas (feta kan ook prima)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden (of verse, heel fijn gesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout


Verder heb je nodig


Grilpan, kwastje


Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden
Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden
Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden
Gegrilde aubergines met geitenkaas en kruiden

Een van mijn favoriete basisgerechten: zo simpel maar zo lekker, bijvoorbeeld als bijgerecht bij gebraden lamsvlees of kip, of als basis voor een lekkere salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aubergine in schijfjes van ongeveer een halve cm (liever iets dikker dan dunner). Meng de olijfolie in een kommetje met de kruiden en een beetje zout. Pers er het teentje knoflook uit en roer door de olie.

Bereidingswijze

Verhit een grilpan - goed heet laten worden. Leg de plakjes aubergine erop en kwast dan de bovenkant in met de gekruide olijfolie. Beweeg de plakjes niet, zodat je mooie grilstrepen krijgt.

Als de aubergine bijna gaar is er en er mooie strepen op de onderkant staan, 1 keer omdraaien en ook die kant even grillen. Niet te lang, want dan verbranden de kruiden.

Leg ze op een schaaltje en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi royaal met versgemalen peper.

Serveertip

Garneer met wat munt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FJbaktpannenkoeken


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FJbaktpannenkoeken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top