Heerlijke hartige soep van maïs, aardappelen, uien en s
- Soep
- 20-30 min.
Gebonden maïssoep
Prachtige hartige soep van maïs, aardappelen, uien en spek.
Ingrediënten 6 personen
225 g spek (ongeveer 8 plakjes), grof gehakt1 x grote aardappel, geschild en gesneden in 1 ½ cm blokjes
2,5 kop ui, gesnipperd
2 kopjes bleekselderij, gehakt
2 stuks kleine laurier
5 bekers melk
3 kopjes pack van bevroren maïskorrels
4,5 kopjes blik maïskorrels
3 kopjes groentebouillon
1 kop gehakte selderij
beetje Tabasco
Bereidingswijze
Bak het spek krokant in een grote pan op matig hoog vuur.
Leg op keukenpapier en laat uitlekken.
Bespaar 2 eetlepels vet in de pan.
Doe de aardappels, ui, selderij en laurier in de pan.
Saute op een matig vuur tot de groenten zacht zijn, voor ongeveer 5 minuten.
Voeg melk, maïs, gerst en groentebouillon en breng aan de kook.
Terug te brengen tot gemiddeld / laag vuur en laat sudderen tot de
aardappelen net gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
Voeg de bleekselderij, Tabasco en spek en laat sudderen totdat de smaken
worden gemengd, voor ongeveer 5 minuten.
Voeg zout en peper en voeg eventueel meer Tabasco.
Bron
http://allrecipes.nl/
Serveertip
Serveer met een klodder crème fraîche en een lekker brood.