Heerlijke Warme worst stoofschotel met kikkererwten
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-01-2011
Heerlijke stoofpot bij koude dagen.
Zoutgehalte van de bouillon en spek is genoeg, hoeft u geen extra zout toe
te voegen.
Zure room om de warmte te kalmeren.
Ingrediënten 4 personen
300 g chorizo140 g bacon,
1 gele ui
2 eetlepels canola-olie
1 blik gehakte tomaten, 370g
2 eetlepels tomatenpuree
1 kopje plantaardige of runderbouillon
2 theelepels gehakte rode peper
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijn
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
5 kopjes gekookte kikkererwten
Zure room
Voorbereiding
Snijd chorizo in plakjes en snijd het spek in reepjes.
Pel en snipper de ui.
Giet de tomaten in een pan, voeg tomatenpuree en bouillon toe en breng aan
de kook.
Laat sudderen op een laag vuur.
Bereidingswijze
Doe bacon in een koude pan en bak in eigen vet.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Veeg de pan en verwarm het canola olie.
Bak de uien tot ze zacht en goudbruin zijn, en laat de worst even meebakken.
Doe het spek, ui en worst in de pan.
Voeg de Spaanse peper, chilipoeder, komijn en zwarte peper toe.
Doe de kikkererwten erbij en laat het geheel nog een paat min goed
doorwarmen
Bron
http://allrecipes.nl/
Serveertip
Serveer eventueel nog een salade erbij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties