1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zalm
  5. Risotto met spinazie, gerookte zalm en geitekaas

Risotto met spinazie, gerookte zalm en geitekaas

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2011

Ingrediënten 4 personen


400 gr arborio (risotto) rijst
1 liter water
2 visbouillonblokjes
600 gr verse spinazie
200 gram zachte geitenkaas (in stukjes)
200 gram gerookte zalm (in reepjes)
1 uitje (gesnipperd)
olijfolie



Niet de meest goedkope combinatie, maar wel een heel lekkere! De geitekaas maakt het geheel zacht en romig, en de zalm zorgt voor een lekkere zoute toets.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak bouillon met het water en de blokjes.
Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren.
Slink intussen in een andere pan de gewassen spinazie.
Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen.
Net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren en nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt.

Serveertip

Lekker met gemengde sla.
Je kan ook geroosterde pijnboompitten toevoegen.
Ook lekker met een tikkeltje honing!

Bron

Http://www.tastyweb.nl/recept/risotto/met/spinazie,/gerookte/zalm/en/geitenkaas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SarahLee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SarahLee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top