1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: almoslima1987

  • Turks, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2011

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 grote kop oranje linzen
1 el tomatenpure
klein handje vermicelli
2 tl aroma of kipboullion
peper/zout
cayennepeper
boter
1,5 L water



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Je snijd de ui in kleine stukjes, je was de linzen goed tot het water schoon is

Bereidingswijze

Zet de pan op het vuur 2 EL boter ui erin doen samen met de linzen dat de boter er in trekt, vervolgens doe je de hoeveelheid water erin en de EL tomatenpuree de aroma/boullionblokje, peper en zout toevoegen. laat alles goed koken tot de linzen helemaal uit elkaar zijn gevallen, als het te dik is kun je zelf water bij toevoegen dat is natuutlijk geheel eigen keuze ik vind het zelf wat lekkerder als die nog wat dikker is. vervolgens de laatste 15 min de vermicelli toevoegen. en nog laten koken tot het helemaal goed is en naar eigen smaak

Serveertip

Serveren met turks brood!

Bron

Familie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van almoslima1987
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top