Satésaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-01-2011

In het nieuwe kookboek heet dit recept "Pindasaus". Niet dat we het ooit opzoeken onder die naam, want het boek valt automatisch op de goede plaats open vanwege de sausvlekken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 lepel sla- of arachide-olie
150 gr pindakaas
1 1/2 dl water of kokosmelk
15 gr gember (1 nootje)
1 lepel gemberstroop
1/2 thl sambal
2 lepels ketjap
1 laurierblad
1/2 thl trassi
zout, citroensap of azijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

de ui kleinsnijden en fruiten in de olie.
De pindakaas, het vocht, de gember de gemberdtroop, de sambal, de ketjap, het laurierblad en de trassi toevoegen.
De massa aan de kook brengen en ± 15 minuten laten inkoken.
Op smaak maken met zout, citroensap of azijn.
Gemberbolletje en laurier verwijderen.

Bron

Het nieuwe Kookboek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten