1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Satésaus

Satésaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-01-2011

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 lepel sla- of arachide-olie
150 gr pindakaas
1 1/2 dl water of kokosmelk
15 gr gember (1 nootje)
1 lepel gemberstroop
1/2 thl sambal
2 lepels ketjap
1 laurierblad
1/2 thl trassi
zout, citroensap of azijn



In het nieuwe kookboek heet dit recept "Pindasaus". Niet dat we het ooit opzoeken onder die naam, want het boek valt automatisch op de goede plaats open vanwege de sausvlekken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui kleinsnijden en fruiten in de olie.
De pindakaas, het vocht, de gember de gemberdtroop, de sambal, de ketjap, het laurierblad en de trassi toevoegen.
De massa aan de kook brengen en ± 15 minuten laten inkoken.
Op smaak maken met zout, citroensap of azijn.
Gemberbolletje en laurier verwijderen.

Bron

Het nieuwe Kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nheerkens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nheerkens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top