Ajam Roedjak

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Ajam Roedjak

    Ajam Roedjak

    Ajam Roedjak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gr kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel sambal badjak
1 blikje tomaten puree
2 eetl ketjap manis
1 eetl bruine suiker
2 theel laos
2 theel vetsin
2 theel djahee
kokosmelk
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 173,67 kcal
Koolhydraten 11,91 g
Eiwitten 22,09 g
Vetten 3,92 g

Voorbereiding

Begin de bereiding van dit streekrecept met het in stukken snijden van de kipfilet. Verhit vervolgens wat olie in de wok en bak de kipstukjes op hoog vuur goed aan.
Snijd ondertussen de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Haal dan de kip uit de pan en fruit de ui in deze pan kort aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit kort pruttelen.

Bereidingswijze

Voeg dan de knoflook, sambal badjak, ketjap manis, bruine suiker, laos, vetsin en djahe toe. Laat dit geheel even pruttelen zodat een licht gebonden saus ontstaat. Als de saus te dik wordt kun je deze aanlengen met wat water. Schep vervolgens de stukjes kip door deze saus.
Schenk als laatste een scheutje kokosmelk erbij.

Bron

internet

Serveertip

Serveer rijst en bijvoorbeeld atjar tjampoer bij dit Oosterse streekgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten