Ajam Roedjak
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
350 gr kipfilet1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel sambal badjak
1 blikje tomaten puree
2 eetl ketjap manis
1 eetl bruine suiker
2 theel laos
2 theel vetsin
2 theel djahee
kokosmelk
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 173,67 kcal |
Koolhydraten | 11,91 g |
Eiwitten | 22,09 g |
Vetten | 3,92 g |
Voorbereiding
Begin de bereiding van dit streekrecept met het in stukken snijden van de kipfilet. Verhit vervolgens wat olie in de wok en bak de kipstukjes op hoog vuur goed aan.
Snijd ondertussen de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Haal dan de kip uit de pan en fruit de ui in deze pan kort aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit kort pruttelen.
Bereidingswijze
Voeg dan de knoflook, sambal badjak, ketjap manis, bruine suiker, laos, vetsin en djahe toe. Laat dit geheel even pruttelen zodat een licht gebonden saus ontstaat. Als de saus te dik wordt kun je deze aanlengen met wat water. Schep vervolgens de stukjes kip door deze saus.
Schenk als laatste een scheutje kokosmelk erbij.
Bron
internet
Serveertip
Serveer rijst en bijvoorbeeld atjar tjampoer bij dit Oosterse streekgerecht.