Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Portugese keuken
  5. Pompoencake

Pompoencake

Door: Barbara2009

  • Portugees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2011

Ingrediënten


150 gr boter
300 gr vruchtvlees van de pompoen
4 eieren
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker (7 gr)
zout
300 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr pijnboompitten
olie om de vorm mee in te vetten
poedersuiker



Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp het vruchtvlees van de pompoen heel fijn of snijd het heel fijn.
Vet de tulbandvorm in en bestuif die met meel
Smelt de boter en laat die enigszins afkoelen

Bereidingswijze

Klop de eieren tezamen met det de suiker, vanillesuiker en een mespuntje zout tot er een luchtige crreme ontstaat.
Voeg de afgekoelde boter toe een klop dit mengsel verder tot het een homogene massa is.
Voeg, beetje bij beetje, het meel toe.
Voeg las laatste de pompoenrasp en de pijnboomitten toe en meng dit voorzichtig met een spatel dooreen.

Doe het mengsel in de voorbereidde vorm en laat het 40 tot 60 minuten in de oven. Kijk met een satéstokje of het gaar is: als er iets aan het stokje blijft hangen moet de cake nog even verder bakken.

Haal de cvake uit de oven en laat hem nog 10 minuten in de vorm zitten. Haal daarna de cake voorzichtig uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.

Bron

Potgugees kookboek: Acepipes para festas



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barbara2009
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top