1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gazpacho
  5. Gazpacho andaluz met komkommer

Gazpacho andaluz met komkommer

  • Spaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2011

Ingrediënten 6 personen


+/- 1 kilo (rijpe) tomaten
1 groene paprika
1 ui
3 tenen knoflook
1 kleine komkommer
4 eetlepels olijfolie
5 eetlepels azijn
tabasco
zout
peper
water


Verder heb je nodig


Blender / staafmixer
Pan


Gazpacho is een koude tomatensoep. Heerlijke gazpacho is lekker op een warme zwoele zomeravond. Of gewoon als gezond tussendoortje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ter voorbereiding dienen het vel van de tomaat verwijderd te worden.

Dit kan je simpel doen door een pan met water op het vuur te zetten. Maak een klein kruisje aan de onderkant van de tomaten. Als het water kookt leg je de tomaten 10 seconden in het kokende water en haal je ze eruit. (Kan ze nog even in koud water leggen maar is niet nodig aangezien de tomaten niet heel gaan blijven.) Daarna kan je makkelijk het velletje van de tomaat lostrekken van de tomaat zelf.

Bereidingswijze

Pak de gepelde tomaten en snijd ze in ongeveer 4 stukken. Ontdoe ze van de zaadjes en het stukje waar normaal het steeltje zit. Stop het daarna in de blender (of in een kom waar de staafmixer te werk kan gaan).

Was de komkommer en de paprika en halveer deze twee. De ene helft mag in hele kleine stukjes gesneden worden en mag daarna apart gelegd worden (in een kommetje bijv.). De overige helft mag in wat grovere stukken en kan samen met de tomaten in de blender of kom.

Haal ook de ui uit zijn vel en snijd het in stukjes. Doe alles in de blender of kom en "blend" alles tot er geen stukjes meer in zitten. Doe de azijn en de olijfolie erbij en vul het mengsel aan met water tot de gewenste dikte is bereikt. Pers de knoflook boven de soep uit en naar smaak tabasco en zout toevoegen.

Voeg nu de kleine stukjes van de komkommer en de paprika toe aan de soep.

De soep is het lekkerst als het minimaal 24 uur in de koelkast heeft gestaan en als het ijskoud geserveerd wordt. Je kan natuurlijk ook gelijk de soep eten

Serveertip

-Besprenkelen met peterselie
-Vers warm brood erbij om te dippen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van timvp


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van timvp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top