1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Balkan rijst

Balkan rijst

Door: anne.

  • Balkan, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2011

Ingrediënten 4 personen


200 gram witte rijst
4 eetlepels mooie olijfolie
1 rode paprika
2 sjalotten
bouillonblokje
paprikapoeder
laurierblad
1 eetlepel tomatenpuree
peper en zout


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan.


Mijn eigen versie van de rijst die je in vrijwel alle Balkanrestaurants geserveerd krijgt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de paprika en de sjalotten zo fijn mogelijk.

Bereidingswijze

In de verhitte olie eerst de sjalotten en dan de paprika licht aanfruiten.
De rijst erbij doen en ook kort meebakken.
Nu paprikapoeder naar smaak en de tomatenpuree kort meebakken.
Voeg nu zoveel water toe dat de rijst 2 cm onder staat.
Leg het bouillonblokje en het laurierblad erop en breng onder nu en dan omroeren aan de kook.
Dan met deksel op de pan nog 20 minuten zachtjes laten pruttelen op een laag vuurtje, wel nu en dan even omroeren om aanbakken te voorkomen.
Op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

Heerlijk met gegrild vlees, maar ook zoals hier vandaag met een lamsschouder uit de oven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anne.
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top