ouderwetse huzarensalade

  • Salade
  • 30-60 min.
  • ouderwetse huzarensalade

    Ouderwetse huzarensalade

    Ouderwetse huzarensalade

heerlijke huzarensalade even werk maar dan heb je ook wat

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Wat heeft u nodig
350 aardappels
2 eieren
150 g Erwtjes en wortelen (450 g, diepvries, Iglo)
1 kleine ui
4 takjes peterselie
200 g gaar soepvlees, zie voor bereiding*
3 el zilveruitjes
7 fijne zoetzure augurken (Super)
2 el olie
1 el azijn
2 Granny Smith- appels
1 snufje kerriepoeder
zout en versgemalen peper
6 slablaadjes
5 el mayonaise
Extra nodig: 1 mengkom en vershoudfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 311,93 kcal
Koolhydraten 22,31 g
Eiwitten 13,10 g
Vetten 17,80 g

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze in ca. 20 min. beetgaar. Kook de eieren de laatste 10 min. mee, laat ze onder koud stromend water en pel ze. Kook de erwtjes en wortelen ca. 4 min. in een pan met een bodem water, giet ze af en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Pel en snipper de ui. Hak de peterselieblaadjes fijn.
Snijd de aardappels, eieren, soepvlees, 1 el zilveruitjes en 4 augurken in kleine blokjes en meng deze met ui, olie en azijn tot een salade.
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd de appel in kleine blokjes en schep deze met de erwtjes en wortelen door de salade. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Bekleed een mengkom met vershoudfolie, schep hierin de salade en druk de bovenzijde goed aan.
Stort de salade op een schaal, leg slablaadjes rondom. Leng de mayonaise aan met een beetje water en bedek hiermee de salade. Snijd de overige augurken in een waaiervorm. Garneer de salade met augurkwaaiers, de overige zilveruitjes en peterselie.

Bron

super de boer

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

greetje5 avatar
greetje5

Doorsturen

Home Recepten