ouderwetse huzarensalade
- Salade
- 30-60 min.
heerlijke huzarensalade even werk maar dan heb je ook wat
Ingrediënten 6 personen
Wat heeft u nodig350 aardappels
2 eieren
150 g Erwtjes en wortelen (450 g, diepvries, Iglo)
1 kleine ui
4 takjes peterselie
200 g gaar soepvlees, zie voor bereiding*
3 el zilveruitjes
7 fijne zoetzure augurken (Super)
2 el olie
1 el azijn
2 Granny Smith- appels
1 snufje kerriepoeder
zout en versgemalen peper
6 slablaadjes
5 el mayonaise
Extra nodig: 1 mengkom en vershoudfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 311,93 kcal |
Koolhydraten | 22,31 g |
Eiwitten | 13,10 g |
Vetten | 17,80 g |
Bereidingswijze
Schil de aardappels en kook ze in ca. 20 min. beetgaar. Kook de eieren de laatste 10 min. mee, laat ze onder koud stromend water en pel ze. Kook de erwtjes en wortelen ca. 4 min. in een pan met een bodem water, giet ze af en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Pel en snipper de ui. Hak de peterselieblaadjes fijn.
Snijd de aardappels, eieren, soepvlees, 1 el zilveruitjes en 4 augurken in kleine blokjes en meng deze met ui, olie en azijn tot een salade.
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd de appel in kleine blokjes en schep deze met de erwtjes en wortelen door de salade. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Bekleed een mengkom met vershoudfolie, schep hierin de salade en druk de bovenzijde goed aan.
Stort de salade op een schaal, leg slablaadjes rondom. Leng de mayonaise aan met een beetje water en bedek hiermee de salade. Snijd de overige augurken in een waaiervorm. Garneer de salade met augurkwaaiers, de overige zilveruitjes en peterselie.
Bron
super de boer