Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

    Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

    Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

  • Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

    Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

    Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

  • Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

    Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

    Gevulde champignons met gemarineerde mini-coquilles

Heel eenvoudig voorgerecht dat er mooi uitziet en echt lekker smaakt, zonder te overheersen. Past dus perfect in een meergangendiner. Mini-coquilles zijn niet altijd makkelijk te krijgen bij de gewone vishandel. Horecagroothandels hebben ze wel, maar je kunt natuurlijk ook gewone coquilles gebruiken en in kwarten snijden. Zelfs met een andere stevige vis in stukjes kun je dit gerechtje maken. Met de marinade kun je natuurlijk eindeloos varieren maar ik vind de combinatie met citroengras echt top.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

    Voor de marinade:
    *kleine stengel sereh (citroengras), in fijne ringetjes
    *teentje knoflook, uitgeperst (of wat knoflookpoeder)
    *3 eetl. vissaus
    *1/2 lenteuitje, het groene deel, heel fijn gesneden
    *snufje chilipoeder
    *peper en zout

    Verder:
    *200 gram mini coquilles (of gewone coquilles in stukjes)
    *4 grote champignons of portobellos
    *paar lepels neutrale roomkaas
    *4 handjesvol bladsla melange
    *1 of 2 citroenen
    *4 eetlepels mayonaise
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, fijne rasp, kleine koekenpan.

Voorbereiding

Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat de coquilles tenminste een uurtje marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon, snijd de steeltje eruit en hol ze voorzichtig uit met een mesje of theelepel. Zet ze in een ovenschaal en leg in iedere champignon een kleine lepel roomkaas. Bestrooi met versgemalen peper en kwast eventueel de randjes dun in met wat olie. Zet de champignons circa 15 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).

Snijd een stukje van de citroen en pers dit uit. Meng met de mayonaise en breng op smaak met evt meer citroensap, wat witte peper en zout.

Bak de gemarineerde coquilles (eventueel met een klein beetje olie) in ongeveer 2 minuten net gaar.

Serveertip

Trek met een lepel of decoreerpen 1 of meer strepen citroenmayonaise op elk bord. Leg in het midden een handjevol sla. Leg daarop een uitgeholde champignon (eventueel overvloedig water even eruit laten lopen) en vul met de gebakken coquilles. Met een fijne rasp citroenschil over het bord raspen en eventueel decoreren met een mooi plakje citroen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

FJbaktpannenkoeken avatar
FJbaktpannenkoeken

Doorsturen

Home Recepten