1. Home
  2. Recepten
  3. Tiramisu
  4. Limoncello tiramisu
  5. Tiramisu al Limoncello

Tiramisu al Limoncello

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2011

Ingrediënten 12 personen


750 gr. mascarpone
500 ml. slagroom stijf geklopt met suiker.
1 1/2 pot lemon curd (à 350 gr.)
lange vingers voor 2 of 3 lagen
1 citroen in dunne plakjes voor garnering.
2 dl. limoncello.
eventueel kletskoppen.



Heerlijk dessert uit de koelkast

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doop de lange vingers in de limoncello en bedek de bodem van de schaal. Klop de mascarpone met de lemon curd los en klop er dan de geklopte slagroom door. Bedek de laag lange vingers met een laag mascarponemengsel, herhaal dan weer de lange vingers, bedek deze met de rest van de mascarpone, garneren met plakjes citroen. Je kan er zelfs drielagen van maken al naar gelang de grootte van de schaal. Ook lekker met kletskoppen er bovenop.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De plakjes citroen heb ik even gekookt in een suikerstroopje en laten afkoelen.

Bron

Boekje van Belvilla



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eliasar


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eliasar
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top