amuse monchou
- Nagerecht
- 0-10 min.
Ingrediënten
Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjesBenodigdheden
amuse glaasjespan
mixer
vetvrije schaal
Bereidingswijze
EXOTISCH MONCHOU DESSERT
(voor 6 amuse toetjes)
Bereiding:
Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels
smelt boter in een pan op een laag vuurtje
voeg de koekkruimers toe aan de gesmolten boter en roer het geheel kort door.
Vul zorgvuldig de bodem van de amuse glaasjes ong. tot 1,5 cm met het koekmengsel (verwijder eventuele vlekken met keukenrol van het glaasje)
zet min. 15 min. in de koelkast.
mix de monchou met de helft van de suiker tot een luchtig geheel.
mix de slagroom met de andere helft van de suiker en klop deze in een vetvrije kom stijf.
schep de monchou door de slagroom heen, tot een luchtig geheel.
schep dit mengsel op de bodem van de bastogne koek.
Als laatste voorzichtig de jam naar hoeveelheid en smaak op het toetje scheppen.
Zet de toetjes bedekt min. een uur in de koelkast om te stijven.
Bron
van vriendin gehad
Serveertip
Decoratie en variatietips:
Schaaf met een kaasschaaf wat chocolade snippers van een reep chocolade ter decoratie