Perenspoom

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2011
  • Perenspoom

    Perenspoom

    Perenspoom

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
3 rijpe peren, 500 milliliter appelsap, 1 fles champagne of mousserende wijn, 1 halve citroen, 2 eetlepels Wodka, 3 takjes verse munt.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de stukjes peer met het citroensap, appelsap en wodka en 2 blaadjes munt 15 minuten op laag vuur. Laat volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries. Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan. Laat hierna nog 2 uur in de diepvries staan. Laat de perensorbet in 10 minuten iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op. Garneer met 1 takje munt.

Bron

mijnreceptenboek.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten