Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Door: tokofreak

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2011

Ingrediënten 2 personen


500 gram mager runder gehakt, 125 gram gedroogde spaghetti (of verse kan ook), 2 teentjes knoflook, 1 lenteuitje, 1 TL gedroogde Italiaanse kruiden, 40gram geraspte grano padano kaas, 1 pakje Heinz gezeefde tomaten van 500gram, zeezout uit de molen, peper uit de molen, 1 EL olijfolie, water om spaghetti te koken, eventueel 1 TL suiker in de saus maar ik doe het altijd zonder suiker omdat de tomaten al genoeg zoet van zichzelf zijn.


Verder heb je nodig


Kookpan voor spaghetti, emaille braadpan voor de saus, koksmes, Snijplank, wokspatel.


Lekkere spaghetti bolognese, kooktijd is afhankelijk van hoe dik je de tomaten saus wil hebben.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de knoflook en het lenteuitje in fijne stukjes.

Bereidingswijze

Zet de Braadpan op het vuur met de olijfolie en bak de stukjes knoflook en lenteui een minuutje in de pan. Voeg daarna het rundergehakt toe en bak het rul. Als het gehakt half gaar is voeg er de Gedroogde Italiaanse kruiden aan toe en ga door met het gehakt rul bakken tot het gaar is. Als het gehakt gaar is voeg dan het pakje gezeefde tomaten toe aan het vlees, voeg wat zeezout en peper uit de molen toe en roer het geheel goed door elkaar en laat het een minuutje of 20 sudderen met de pan op het deksel.

In de tussen tijd kan je vast een pan met water op zetten om de spaghetti te koken voeg ook wat zout toe aan het water.

Als de Spaghetti gekookt is dan kan je de geraspte grano padano aan de saus toevoegen. Je kan het naar smaak ook los serveren zodat ieder naar smaak de kaas kan toevoegen.

Als je de saus nog dikker wil hebben laat de saus dan nog langer koken.

Serveertip

De saus en de Grano padano apart serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tokofreak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top