BABI PANGANG de enige echte

  • Chinees,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2011
  • BABI PANGANG de enige echte

    BABI PANGANG de enige echte

    BABI PANGANG de enige echte

  • BABI PANGANG de enige echte

    BABI PANGANG de enige echte

    BABI PANGANG de enige echte

Deel dit recept

Ingrediënten
Ingrediënten :
1kg varkensnek (stuk)
Zout ( ong.eetlepel)
Scheut donkere sojasaus
2 hele steranijs
1 th.l. 5 kruit
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituur

Bereidingswijze

Bereiding :
Ruim water aan de kook brengen,alle ingrediënten toevoegen.
Ongeveer 2 uur zachtjes laten koken,(vlees mag nog net niet uit elkaar vallen)
24 uur af laten koelen, dan in plakken van ongeveer een centimeter dik snijden.
Plakken frituren tot zich een knapperig randje vormd. ( kan in iedere frituurolie,maar het lekkerste
Is reuzel.)
Op houten plank met platte kant van een bijltje de plakken pletten,en in repen snijden

Voor de SAUS,
+/- 1 liter water
Groot blikje tomatenpuree
Eetl.suiker,(wil je een zoete saus dan meer)
Eetl.sambal
Theel.zout,en scheut azijn.

Met olie,boter,en meel een rou maken,
Water,tomatenpuree,suiker,sambal,zout,en azijn toevoegen
Aan de kook brengen,en op dikte brengen met een papje van aardappelmeel.

Bron

uit chineese keuken,van vader op zoon,in dit geval vriend op vriend

Serveertip

lekker met rijst of bami.

Laatste reacties

zon70 avatar
zon70 31-08-2012

wat voor sambal gebruik je

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten