Goddelijke ravioli

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2011
  • Goddelijke ravioli

    Goddelijke ravioli

    Goddelijke ravioli

  • Goddelijke ravioli

    Goddelijke ravioli

    Goddelijke ravioli

Een smaakbom deze ravioli, verrukkelijk! Vrij naar Jamie.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram pastameel tipo 0`0
3 eieren
2 bolletjes mozzarella
4 gedroogde zontomaatjes op olie
Flinke hand basilicum
Peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Raviolimat
Deegroller

Voorbereiding

Maak van het meel en eieren een soepel deeg (ongeveer 15 minuten kneden). Wikkel in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Rasp de mozzarella. Snij de tomaatjes en basilicum fijn. Meng door elkaar, met zout en peper naar smaak.

Als het deeg heeft gerust maak je in de pastamachine op stand 6 een mooie lap deeg. Strooi ruim bloem over de raviolimat. Leg de lap deeg op de raviolimat. Vul de rondjes met wat mozzarellamengsel. Sla de andere helft van de lap deeg er overheen. Met een deegroller rol je hard over het deeg zodat de ravioli`s gescheiden worden. Haal de ravioli`s uit de vorm en hehaal tot het deeg en de vulling op is.
Kook de ravioli`s meteen in ruim gezouten water, of vries ze in.

Uiteraard kun je dit ook maken zonder raviolimat, maar ik vind dat erg makkelijk werken.

Serveertip

Ik heb dit gegeten op een salade van rucola, zontomaatjes, prosciutto,parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een balsamico-dressing. Heerlijk! Geen foto, alles was op voor ik me bedacht had dat er nog een foto van gemaakt moest worden :)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten