1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Pompoensoep
  5. Pompoensoep

Pompoensoep

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-01-2011

Ingrediënten


 1 prei, gebruik alleen het witte gedeelte
 1 kleine sjalot
 1 eetlepel extra vergine olijfolie
 1 eetlepel boter
 300 gram pompoen, geschild en in stukken van 1 cm
 1 aardappel, geschild in dunne plakken
 3 salieblaadjes
 2 theelepels gehakte peterselie
 Nootmuskaat
 800 ml groentebouillon
 1 eetlepel room
 Zout en versgemalen peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding :

Was de prei en hak deze samen met de sjalot grof, Verhit in een grote pan de olie en boter op een middelmatig vuur en fruit de sjalot tot hij glazig is. Voeg de prei toe en fruit deze zachtjes tot hij zacht, maar niet gekleurd is. Voeg de pompien, kruiden en nootmuskaat en de groentebouillon toe. Laat het gehel op een zacht vuur koken, totdat de pompoen en de aardappel door en door gaar zijn. Verwijder de salie.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep in kleine porties in de blender totdat het een gladde massa is. Schenk de soep door een zeef in een schone verwarmde pan. Voeg de room erdoor en maak op smaak af met peper en zout.

Bron

Kookgroep OBS de Poolster



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top