Overheerlijke Zalmbonbon!

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-01-2011
  • Overheerlijke Zalmbonbon!

    Overheerlijke Zalmbonbon!

    Overheerlijke Zalmbonbon!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300gr gerookte zalm(gesneden)
400gr hollandse garnalen
1 bosje dille, gesneden
1 el mierikswortel
50gr mayonaise
100gr creme fraiche
1citroen
1 bakje cherry tomaatjes
1 appel fijn gesneden
1 uitje fijn gesneden.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 449,89 kcal
Koolhydraten 10,98 g
Eiwitten 38,18 g
Vetten 27,11 g

Bereidingswijze

Bekleed een (koffie)kopje met plasticfolie en leg hier de plakjes zalm in.
De plakjes mogen over de rand hangen.
Maak nu de saus door mayonaise, creme fraiche,appel,ui,mierikswortel met
elkaar te mengen.
Breng dit op smaak met zout, peper en citroensap.
Doe dan de gesneden dille erbij.
Meng 1/3 van de saus door de garnalen.
Vul de kopjes met de garnalen.
Sla de zalm die over de rand hangt terug.
Draai het plasticfolie strak dicht, zodat er een mooie zalmbonbon onstaat.
Verwijder nu het plasticfolie en leg de bonbon op een bord.

Bron

http://nl.petitchef.com/

Serveertip

Garneer met een takje dille en de saus.
Leg wat cherry tomaatjes om de zalmbonbon heen.

Serveer er een stukje stokbrood bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten