Overheerlijke Zalmbonbon!
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-01-2011
Ingrediënten 4 personen
300gr gerookte zalm(gesneden)400gr hollandse garnalen
1 bosje dille, gesneden
1 el mierikswortel
50gr mayonaise
100gr creme fraiche
1citroen
1 bakje cherry tomaatjes
1 appel fijn gesneden
1 uitje fijn gesneden.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 449,89 kcal |
Koolhydraten | 10,98 g |
Eiwitten | 38,18 g |
Vetten | 27,11 g |
Bereidingswijze
Bekleed een (koffie)kopje met plasticfolie en leg hier de plakjes zalm in.
De plakjes mogen over de rand hangen.
Maak nu de saus door mayonaise, creme fraiche,appel,ui,mierikswortel met
elkaar te mengen.
Breng dit op smaak met zout, peper en citroensap.
Doe dan de gesneden dille erbij.
Meng 1/3 van de saus door de garnalen.
Vul de kopjes met de garnalen.
Sla de zalm die over de rand hangt terug.
Draai het plasticfolie strak dicht, zodat er een mooie zalmbonbon onstaat.
Verwijder nu het plasticfolie en leg de bonbon op een bord.
Bron
http://nl.petitchef.com/
Serveertip
Garneer met een takje dille en de saus.
Leg wat cherry tomaatjes om de zalmbonbon heen.
Serveer er een stukje stokbrood bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties