Heel lekker!
Staafmixer
Pompoensoep is eigenlijk altijd wel lekker, maar deze combinatie is echt favoriet :-) De geitenkaas smelt in de warme soep..altijd een succes, als maaltijdsoep of (in kleiner kommetje) als voorgerechtje.
Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie, de Provençaalse kruiden, een uitgeperst teentje knoflook en peper en zout naar smaak.
Was de pompoen en snijd hem doormidden. Schillen is niet nodig maar verwijder wel de pitten en stugge draden. Snijd in grove stukken. Pel de ui en snijd in stukken.
Fruit de ui in twee eetlepels olijfolie en voeg de pompoenstukken toe. Bak even aan en pers het tweede teentje knoflook erboven uit. Smoor nog een paar minuutjes en voeg dan de bouillon, laurier, kruidnagels, snufje nootmuskaat en wat peper toe. Laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
Bestrijk intussen de sneetjes brood aan beide zijden met het olie-kruidenmengsel en snijd in kleine blokjes. Bak de croutons in een droge koekenpan op matig vuur tot ze knapperig zijn.
Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels en pureer dan de soep tot een fijne massa. Voeg wat water of bouillon toe als de soep te dik of te dun is en breng op smaak met zout en peper.
Schep in kommen en verkruimel de geitenkaas erboven. Leg in elke kom wat croutons en bestrooi met verse peterselie.
pwiggers 10-01-2013
Hoi,
De soep is erg lekker. We hebben gesmuld. (Mijn nichtje van 14 jaar heeft deze soep gemaakt op 2e Kerstdag 2012 samen met nog veel andere lekkere gerechtjes. We hebben de croûtons weggelaten omdat het anders iets teveel werd.). Bedankt voor je recept. Groetjes, Petra
buonaforchetta 30-03-2012
Ik ga weer eens pompoen proberen in de moestuin en ben (op hoop van zegen & precies genoeg regen) alvast lekkere recepten aan het sprokkelen. Merci!