1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. Pompoensoep met zachte geitenkaas en kruidige croutons

Pompoensoep met zachte geitenkaas en kruidige croutons

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2011

Ingrediënten 4 personen



  • 1 (liefst biologische) pompoen van ruim 1 kilo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groente- of kruidenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • snufje nootmuskaat
  • ca 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 sneetjes bruin/meergranenbrood
  • ca 6 eetlepels olijfolie
  • eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden (of een eigen mix)
  • paar takjes verse peterselie
  • peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Staafmixer


Pompoensoep gemaakt door Eva (14 jaar)

Heel lekker!

Heel lekker!

Pompoensoep is eigenlijk altijd wel lekker, maar deze combinatie is echt favoriet :-) De geitenkaas smelt in de warme soep..altijd een succes, als maaltijdsoep of (in kleiner kommetje) als voorgerechtje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie, de Provençaalse kruiden, een uitgeperst teentje knoflook en peper en zout naar smaak.

Was de pompoen en snijd hem doormidden. Schillen is niet nodig maar verwijder wel de pitten en stugge draden. Snijd in grove stukken. Pel de ui en snijd in stukken.

Bereidingswijze

Fruit de ui in twee eetlepels olijfolie en voeg de pompoenstukken toe. Bak even aan en pers het tweede teentje knoflook erboven uit. Smoor nog een paar minuutjes en voeg dan de bouillon, laurier, kruidnagels, snufje nootmuskaat en wat peper toe. Laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.

Bestrijk intussen de sneetjes brood aan beide zijden met het olie-kruidenmengsel en snijd in kleine blokjes. Bak de croutons in een droge koekenpan op matig vuur tot ze knapperig zijn.

Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels en pureer dan de soep tot een fijne massa. Voeg wat water of bouillon toe als de soep te dik of te dun is en breng op smaak met zout en peper.

Schep in kommen en verkruimel de geitenkaas erboven. Leg in elke kom wat croutons en bestrooi met verse peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FJbaktpannenkoeken


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FJbaktpannenkoeken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top