Tajine met kip en abrikozen
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)
Ingrediënten 2 personen
- ca. 300 gram kipfilet, in stukken
- een kleine gele paprika, in dikke repen
- 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd
- 1 ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- klein handjevol zwarte olijven, in ringen
- kopje kippen- of groentebouillon
- beetje maizena
- scheutje olie
- peper en zout naar smaak
- klein handjevol amandelschaafsel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 805,61 kcal |
Koolhydraten | 36,75 g |
Eiwitten | 49,26 g |
Vetten | 48,07 g |
Benodigdheden
Tajine (of stoofpan), sudderplaatjeBereidingswijze
Verhit de olie in de tajine en voeg de ui, knoflook, kruiden en kip toe. Zet het deksel erop en laat even (ca 10 - 15 minuten) aanbraden. De kip hoeft niet bruin te worden. Schep tussendoor om. Voeg dan de bouillon, paprika en abrikozen toe en laat ca 45 minuten zachtjes stoven met het deksel op de tajine. Af en toe roeren, voeg wat bouillon toe als nodig. Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met wat maizena. Voeg de olijfringen toe en verwarm die even mee. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Serveertip
Lekker met couscous (evt. met plakjes gedroogde vijgen) en fetasalade.