Tajine met kip en abrikozen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2011
  • Tajine met kip en abrikozen

    Tajine met kip en abrikozen

    Tajine met kip en abrikozen

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

  • ca. 300 gram kipfilet, in stukken
  • een kleine gele paprika, in dikke repen
  • 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • klein handjevol zwarte olijven, in ringen
  • kopje kippen- of groentebouillon
  • beetje maizena
  • scheutje olie
  • peper en zout naar smaak
  • klein handjevol amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tajine (of stoofpan), sudderplaatje

Bereidingswijze

Verhit de olie in de tajine en voeg de ui, knoflook, kruiden en kip toe. Zet het deksel erop en laat even (ca 10 - 15 minuten) aanbraden. De kip hoeft niet bruin te worden. Schep tussendoor om. Voeg dan de bouillon, paprika en abrikozen toe en laat ca 45 minuten zachtjes stoven met het deksel op de tajine. Af en toe roeren, voeg wat bouillon toe als nodig. Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met wat maizena. Voeg de olijfringen toe en verwarm die even mee. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Serveertip

Lekker met couscous (evt. met plakjes gedroogde vijgen) en fetasalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 18-09-2013

Wij hebben hiervan gesmuld! Ik had Ras al Hanout gebruikt. Bedankt voor het delen. Het zal hier wel vaker op tafel komen. Lieve groet Cecile

omajan avatar
omajan 18-08-2013

Heerlijk tajine gerecht. We hebben gesmuld. Groetjes Marianne

mikoo avatar
mikoo 05-05-2012

Wij hebben genoten, bedankt voor dit heerlijke recept. Ik heb pruimen gebruikt in plaats van abrikozen en kerrie in plaats van kurkuma.

adeline43 avatar
adeline43 26-04-2012

Ook in een gewone sudderpan is je gerecht héérlijk.Je proeft heel goed de oosterse kruiden. Alleen hebben wij het zonder de olijven gegeten,manlief houd er niet van. Groetjes, Adeline

adeline43 avatar
adeline43 31-03-2012

lijkt mij een heerlijk gerecht, neem je recept. Bedankt, Adeline

FJbaktpannenkoeken avatar
FJbaktpannenkoeken 27-07-2011

Hoi jpbm, ja, een gewone tajine kun je prima op een electrisch fornuis gebruiken. Je moet er alleen net als bij alle andere fornuizen op letten dat je het ding niet aan extreme warmtewisselingen blootstelt. Op laag pitje opzetten dus en langzaam heet laten worden. Groet, FJ

jpbm avatar
jpbm 27-07-2011

Kun je een Tajine op een electrisch fornuis gebruiken?

ruthbrock avatar
ruthbrock 26-01-2011

heb het geprint, lijkt me heerlijk, groetjes ruth

mansterkas avatar
mansterkas 23-01-2011

Ik heb (nog) geen Tajine maar voor als ik er 1 ga kopen neem ik alvast dit recept mee. Lijkt me lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten