ijstaart

  • 20-30 min.
  • ijstaart

    Ijstaart

    Ijstaart

lekker makkelijk te maken met groots resultaat en veel eigen variaties mogelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 l slagroomijs of vanille-ijs

100 g bitterkoekjes of Italiaanse amandelkoekjes, verkruimeld
200 ml slagroom (Melkan)
2 eetl. witte basterdsuiker
of poedersuiker
zilveren garneerpilletjes
1 reep witte chocolade,
in krullen geschaafd

springvorm Ø 20 cm of ronde kom



Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat het ijs iets zachter worden. Vul de vorm met de helft van het ijs. Druk dit aan en strijk glad met de achterkant van een warme lepel. Verdeel een laag koekkruim over het ijs, laat aan de rand een halve centimeter vrij. Vul de vorm met de rest van het ijs. Zet de taart in de diepvries (kan een dag van tevoren). Klop de slagroom met de suiker stijf. Dompel de vorm van de ijstaart enkele tellen in heet water en keer de taart op een schaal. Bestrijk de buitenkant van de taart niet al te glad royaal met slagroom. Garneer met zilveren garneerpilletjes en chocoladekrullen

Bron

boodschappen

Serveertip

Vervang bitterkoekjes door bokkenpootjes of schuimkransjes.
• Schep cranberrycompote gemengd met bessenlikeur door het ijs waardoor de taart rood-witte strepen krijgt.
• Vervang de zilverpilletjes door 2 eetlepels kokos.


Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

greetje5 avatar
greetje5

Doorsturen

Home Recepten