1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Couscous
  5. Couscous

Couscous

Door: mariellemarcel

  • Arabisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2011

Ingrediënten 8 personen


- 4Kippenbouten
- Bosje Peterselie
- Bosje Koriander
- Olie
- 2 uien
- 2 tomaten
- Zwarte peper
- Zout
- Kippenbouillonblokje
- Saffraanpoeder
- Gember
- Snufje paprikapoeder
- Potje tuinbonen
- Potje kikkererwten
- 1 Koolrabi
- 1 pompoentje
- Wortelen
- Courgette
- Tomatenpuree


Couscous
Couscous

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Doe de couscous in een grote teil.
* Voeg het water toe en dek de couscous af.
* Laat de couscous voor ongeveer 15 minuten weken.
* Zet ondertussen de stoompan op het vuur.
* Haal met je handen de korrels los todat de couscous niet meer plakt.
* Roer 3 eetlepels zonnebloemolie en zout door de couscous.
* Vorm een bergje in de pan en zet deze boven de onderstepan, en laat de couscous 20 minuten, afgedekt koken.
* Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
* Haal met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
* gooi 2 bekers koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
* Dek het af en laat het voor 15 minuten staan.
* Stoom de cous-cous weer voor 20 minuten.
* Na 20 minuten, doe je de couscous weer in de teil.
* Haal weer met een vork de korrels uitelkaar en los, kijk uit het is erg warm.
* gooi 1 beker koud water in scheutjes over de couscous en roer met je handen.
* Laat het voor de laatste keer weer voor 20 minuten stomen.
* Daarna haal je het weer met je handen/vork uitelkaar en doe dan de boter door de korrels totdat deze gesmolten.

Bereidingswijze

Doe in een pan de gewassen kip, scheutje olie, kruiden en uien. Voeg water toe tot de kip onder water staat. Kook het geheel tot de kip bijna gaar is.
Voeg alle groenten toe en kook dit mengsel tot het gaar is.
Maak een grote schaal mooi op en eet smakelijk.

Serveertip

Neem een mooie grote schaal en leg daar eerst de couscous op. Daarop leg je mooi de kip en de groenten. Ga met zijn allen om de schaal heen zitten en eet lekker met je handen.

Bron

Geleerd op OBS de Poolster



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top