Deeg
1 kilo bloem
1 zakje gist
Lauw water
Ei
Topping
1 rode paprika
Ui
Bosje verse peterselie
Bosje verse koriander
Tomaten
Blikje tomatenpuree
Een pond rundergehakt
Cayennepeper
Zwarte peper
Beetje zonnebloemolie
Beetje zout
Kneed deze ingredienten door elkaar tot een mooi deeg ontstaat. Laat dit minimaal een half uur rusten in een bak met een theedoek eroverheen
Snijd de ui fijn en fruit het in een pan aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de peterselie, de tomaten, de tomatenpuree toe. Voeg naar smaak het zout en de peper toe.
Draai kleine bolletjes van het deeg en maak er met een deegroller een pannenkoekje van. Moet vrij dun zijn.
Smeer wat van het gehaktmengsel op de pizza en bak het in een turkse pizzapan.
Serveren met knoflooksaus en ijsbergsla.
Eet smakelijk/ Afiyet Olsun
Geleerd op OBS de Poolster