1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Mercimek (turkse linzensoep)

Mercimek (turkse linzensoep)

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-01-2011

Ingrediënten


 1 zak linzen
 2 uien
 Olijfolie
boter
 bouillonblokje (rund)
 1 eetlepel gedroogde munt
 Gedroogde rode peper (naar smaak)
 1 eetlepel Pul biber (gedroogde rode paprika)
 1 eetlepel tomatenpuree



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet een pan water op met de linzen en breng dit aan de kook.

Fruit in een aparte pan de uien in olijfolie en een dot boter.


Wanneer de linzen gaar zijn voeg je de uien en de rest van de ingredienten in toe en maak je met de staafmixer alles fijn. Laat dit nog even zachtjes doorkoken (± 30 minuten) zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.

Serveer de soep met een partje citroen. Knijp de citroen in de soep uit.
Lekker met turks brood.

Bron

Geleerd op OBS de Poolster



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top