Loempia met vis
- Borrelhapje
- 0-10 min.
- Geplaatst op 17-01-2011
Ingrediënten
Zak garnalen Paprika
Tauge
Witte kool
Longkou vermicelli
Ui
Wortel
Marsala
Nasikruiden
Sojasaus
Loempiavellen chinees
ei
arachide olie om te frituren
Voorbereiding
Week de vermicelli ± 20 minuten in lauw water.
Kijk de garnalen na of er nog darmpjes in zitten. Wanneer dit het geval is moeten deze eerst verwijderd worden.
Bereidingswijze
Snijd de groenten fijn.
Doe een scheutje olie in de wokpan. Fruit eerst de ui en voeg dan de kool, paprika en de garnalen toe. Snijd de vermicelli in stukjes van ± 2 cm en voeg het dan toe aan de groenten.Breng op smaak met de kruiden en de sojasaus. Voeg als laatste de wortel en de tauge toe zodat die lekker knapperig blijft. Laat het mengsel afkoelen en haal de loempiavellen uit de vriezer.
Kluts een ei.
Neem een loempiavel en schep daar een beetje van het mengsel op.
Rol er een strakke loempia van. smeer de uiteinden in met een beetje ei zodat ze goed blijven plakken.
Wanneer je alle loempia`s klaar hebt verhit je de arachide olie in een pan. Hierin frituur je de loempia`s. Serveren met rode pittige saus en smullen maar.
Als alternatief kan je ook de volgende ingredienten gebruiken
• 2 Geraspte penen
• 1 prei
• Zout en peper
• Zak Kabeljauw
• Lepeltje nootmuskaat
• Longkou vermicelli
• Klontje boter
Bron
Kookgroep OBS de Poolster
Serveertip
Serveer de loepmia`s met een pittige chilisaus.
Laatste reacties
Wow, Shirley! Ik ben onder de indruk van je filmpje en je kooktalent! Je recept heb ik bewaard en ik ga het zeker snel een keer maken. Het water loopt nu al in mij mond. Grtjs, Anita