1. Home
  2. Recepten
  3. Loempia
  4. Loempia met vis

Loempia met vis

Door: mariellemarcel

  •  , Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-01-2011

Ingrediënten


 Zak garnalen
 Paprika
 Tauge
 Witte kool
 Longkou vermicelli
 Ui
 Wortel
 Marsala
 Nasikruiden
 Sojasaus
 Loempiavellen chinees
 ei
 arachide olie om te frituren


Loempia met garnalen

Deze loempia's zijn gemaakt door Shirley Rijnders (10 jaar)

Deze loempia's zijn gemaakt door Shirley Rijnders (10 jaar)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de vermicelli ± 20 minuten in lauw water.
Kijk de garnalen na of er nog darmpjes in zitten. Wanneer dit het geval is moeten deze eerst verwijderd worden.

Bereidingswijze

Snijd de groenten fijn.
Doe een scheutje olie in de wokpan. Fruit eerst de ui en voeg dan de kool, paprika en de garnalen toe. Snijd de vermicelli in stukjes van ± 2 cm en voeg het dan toe aan de groenten.Breng op smaak met de kruiden en de sojasaus. Voeg als laatste de wortel en de tauge toe zodat die lekker knapperig blijft. Laat het mengsel afkoelen en haal de loempiavellen uit de vriezer.
Kluts een ei.
Neem een loempiavel en schep daar een beetje van het mengsel op.
Rol er een strakke loempia van. smeer de uiteinden in met een beetje ei zodat ze goed blijven plakken.
Wanneer je alle loempia`s klaar hebt verhit je de arachide olie in een pan. Hierin frituur je de loempia`s. Serveren met rode pittige saus en smullen maar.

Als alternatief kan je ook de volgende ingredienten gebruiken

• 2 Geraspte penen
• 1 prei
• Zout en peper
• Zak Kabeljauw
• Lepeltje nootmuskaat
• Longkou vermicelli
• Klontje boter

Serveertip

Serveer de loepmia`s met een pittige chilisaus.

Bron

Kookgroep OBS de Poolster



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top