1. Home
  2. Recepten
  3. Loempia
  4. Loempia

Loempia

  •  , Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-01-2011

Ingrediënten


 3 a 4 kippenbouten
 Kipbouillonblokje
 Witte kool
 Wortel
 Prei
 Mihoen (doorzichtig)
 2 tenen knoflook
 Sojasaus
 Zonnebloemolie
 Kipkruiden
 Peper
 Maggi
 Kerrie
 Ei
 Loempiavellen chinees



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de kippenbouten in de bouillon tot ze helemaal gaar zijn.
Laat het afkoelen en pluk dan het vlees van de bouten.
Snijd de groenten fijn.
Doe een scheutje olie in de wokpan. Fruit eerst de knoflook en voeg dan de groenten en de kip toe. Breng op smaak met de kruiden en de sojasaus. Laat het mengsel afkoelen en haal de loempiavellen uit de vriezer.
Neem een loempiavel en schep daar een beetje van het mengsel op.
Rol er een strakke loempia van.
Wanneer je alle loempia`s klaar hebt verhit je de zonnebloem olie in een pan. Hierin frituur je de loempia`s. Serveren met rode pittige saus en smullen maar.

Bron

Geleerd op OBS de Poolster



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top