1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Harcha

Harcha

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-01-2011

Ingrediënten


 400 gram Griesmeel (medium)
 100 gram Roomboter
 ½ dessertlepel zout
 1 theelepel honing
 Zakje bakpoeder
 2 eetlepels olie



Harcha
Harcha
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng het griesmeel met de zout en de suiker en voeg er de zachte boter aan toe.
Voeg er wat water aan toe en kneed en knijp het deeg zodanig tot er een soepel geheel ontstaat.
Maak van het deeg ronde "koeken"met een dikte van 1 cm en bak deze aan beide zijden langzaam bruin en gaar in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.

Eet de koeken bij voorkeur lauwwarm, bestreken met wat confiture of honing en met een glaasje Marokkaanse thee er bij.

Bron

Geleerd op OBS de Poolster



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariellemarcel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top