Baklava zowel de suikstroop methode als de honing methode.

  • Arabisch, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2011
  • Baklava zowel de suikstroop methode als de honing methode.

    Baklava zowel de suikstroop methode als de honing methode.

    Baklava zowel de suikstroop methode als de honing methode.

Deel dit recept

Ingrediënten
• 250 gram filodeeg voor baklava (bij turkse winkel verkrijgbaar)
• 75 gram amandelen
• 75 gram walnoten
• 75 gram pistachenoten
• 3 theelepels gemalen kaneel
• 100 gram roomboter
• 1,5 deciliter honing
• 2 eetlepels citroensap
• 2 eetlepels sinaasappelsap
• 1/2 deciliter water
Ingrediënten voor de suikersiroop
2 glazen suiker
1 glas water
1 a 2 eetlepels rozenwater
2 eetlepels citroensap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 5015,86 kcal
Koolhydraten 703,45 g
Eiwitten 68,20 g
Vetten 209,66 g
Benodigdheden
• huishoudfolie
• schone theedoek
• oven
• glazen ovenschaal

Voorbereiding

Voorbereiding:
Laat het filodeeg goed afgedekt met een stuk huishoudfolie en een schone theedoek tegen het uitdrogen in 2-3 uur ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Hak de amandelen, de walnoten en de pistachenoten grof en schep ze met de kaneel door elkaar. Smelt de boter. Bestrijk een glazen ovenschaal van ca. 15 x 25 cm. met de gesmolten boter.

Bereidingswijze

Halveer de vellen filodeeg. Leg 1/3 deel van het filodeeg velletje voor velletje in de schaal en bestrijk elk velletje met gesmolten boter. Verdeel er de helft van het notenmengsel over. Leg er weer 1/3 deel filodeeg op. Verdeel daar de rest van het notenmengsel over. Leg dan het laatste 1/3 deel deeg bovenop. Bestrijk elk velletje met boter. Sprenkel er wat water over en snijd de baklava in vierkantjes. Bak de baklava ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven tot hij bruin is.



Met de suikerstroop
Verwarm in een pan 2 bekers suiker en een beker water en het rozenwater en de citroensap. Kook dit langzaam in tot het stroperig wordt.
Neem de baklava uit de oven en schenk er de helft van het suikerwater op. Laat dit ca. 20 minuten staan en schenk er vervolgens de rest van het suikerwater op.

Met het honingmengsel
Verwarm intussen de honing met het citroensap, het sinaasappelsap en 1/2 deciliter water.
Neem de baklava uit de oven en schenk er de helft van de stroop over. Laat dit ca. 20 minuten staan en schenk er vervolgens de rest van de stroop over.

Laat de baklava minstens 4 uur staan zodat de smaak goed kan intrekken.

Bron

Geleerd op OBS de Poolster

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hedy1962 avatar
hedy1962 16-05-2013

Hallo mariellemarcel, Ik heb je ZALIGE recept meegenomen hoor . Wij zijn hier thuis DOL op baklava :) Bedankt voor het delen. Groetjes, Hedy

floor11 avatar
floor11 16-05-2013

@dutchbloke0 gij zult uw dikke kop wel houde

Edwin61 avatar
Edwin61 15-02-2013

Ik heb dit recept twee keer geprobeerd met filodeeg. Dan wordt het korstje bovenop tegen mijn zin steeds knapperig. Nu maak ik dit recept met roomboter bladerdeeg en dat vind ik lekkerder. Ik krijg dan mede door heel veel honingmengsel (mag best meer zin dan 1,5 deciliter)een heel erg smeuïge baklava.

Dutchbloke01 avatar
Dutchbloke01 09-01-2013

Heerlijk recept. Alleen een lees foutje gemaakt. In plaats van 1.5 deciliter honing heb ik 1.5 liter honing gebruikt. toch was hij lekker. hahahahaha.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten