pompoensoep jamie oliver

  • Soep
  • 30-60 min.
  • pompoensoep jamie oliver

    Pompoensoep jamie oliver

    Pompoensoep jamie oliver

maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gram boter
1 ui gepeld en in dunne plakjes
1 wortel geschrapt en in stukken
2 stengels bleekselderij in stukken
1 takje verse rozemarijn alleen de naaldjes fijngehakt
2 teentjes knoflook gepeld en gehakt
1 kaneelstokje
1 flespompoen
1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
1500 ml kippenbouillon
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 198,51 kcal
Koolhydraten 15,26 g
Eiwitten 3,86 g
Vetten 12,71 g

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote sauspan op middelmatig vuur. Voeg ui, wortel, bleekselderij, rozemarijn, knoflook en het kaneelstokje toe. 10 minuten afgedekt rustig laten bakken, of tot alles zacht is. Verwijder de zaadjes uit de flespompoen en hak in stukken. Doe de pompoen bij de andere groenten in de pan en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Doe de aardappel en kippenbouillin erbij en aan de kook brengen, sudderen tot de aardappel gaar is. Kaneelstokje verwijderen en de groente pureren met een staafmixer. Proeven en op smaak brengen met zout en peper.

Bron

Jamie Oliver

Serveertip

lekker met zelfgebakken focaccia brood

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kaatjespil avatar
kaatjespil

Doorsturen

Home Recepten