Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Crema catalana
  4. Crema Catalana met Licor 43

Crema Catalana met Licor 43

Door: licor_43

  •  ,
  • Geplaatst op 17-01-2011

Ingrediënten


* 4 centiliter Licor 43 (Spaanse likeur)
* 200 gram suiker
* 6 eierdooiers
* 1 kaneelstokje
* geraspte schil van 1 citroen
* 5 deciliter melk
* 4 ovenvaste schaaltjes



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop 150 gram suiker, Licor 43 en de eierdooiers schuimig en roer vervolgens de melk, kaneel en citroenrasp erdoor.
Verwarm het mengsel onder voortdurend roeren tot de room gaat binden (max. 70 gram).
Verwijder het kaneelstokjeen verdeel de room over de schaaltjes.
Laat de schaaltjes in de koelkast afkoelen.
Verdeel voor het serveren de rest van de suiker over de schaaltjes en plaats ze kort onder de grill tot de suiker is gecarameliseerd.
Tip: U kunt ook een creme brulée`-brander gebruiken om te carameliseren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top