1. Home
  2. Recepten
  3. Crema catalana
  4. Crema Catalana met Licor 43

Crema Catalana met Licor 43

Door: licor_43

  •  ,
  • Geplaatst op 17-01-2011

Ingrediënten


* 4 centiliter Licor 43 (Spaanse likeur)
* 200 gram suiker
* 6 eierdooiers
* 1 kaneelstokje
* geraspte schil van 1 citroen
* 5 deciliter melk
* 4 ovenvaste schaaltjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop 150 gram suiker, Licor 43 en de eierdooiers schuimig en roer vervolgens de melk, kaneel en citroenrasp erdoor.
Verwarm het mengsel onder voortdurend roeren tot de room gaat binden (max. 70 gram).
Verwijder het kaneelstokjeen verdeel de room over de schaaltjes.
Laat de schaaltjes in de koelkast afkoelen.
Verdeel voor het serveren de rest van de suiker over de schaaltjes en plaats ze kort onder de grill tot de suiker is gecarameliseerd.
Tip: U kunt ook een creme brulée`-brander gebruiken om te carameliseren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top